06-20-360-4138
Nem ügyfelünk még? Nézze meg a demo verziót! Felhasználónév: "demo", Jelszó: "demo"

Rólunk írták

Bevezető

A Microsoft kis- és középvállalati szervercsomag-megoldására, a Windows Small Business Server (SBS) 2003 Standard Edition-re váltott az ügyviteli szolgáltatással (könyveléssel, bérszámfejtéssel, adótanácsadással) foglalkozó 8 fős TENTÁLEN Kft., a korábban használt osztott meghajtós megoldásról. Siposné Hornyák Éva ügyvezető igazgató nagyon meg van elégedve az új infrastruktúrával, amelyre alapozva a cég könyvelőrendszere is fut. Az SBS 2003 egy nagyon megbízható, stabil rendszernek bizonyult az elmúlt háromnegyed év alatt, amely még azt is lehetővé tette, hogy a kisbabájával otthon lévő kolléga se essen ki a munkából, a rendszerre a távolból is be tud bejelentkezni és végezhet könyvelést biztonságos kapcsolatos kapcsolaton keresztül. Az SBS 2003 segítségével oldották meg továbbá a vállalati e-mail kérdését, valamint az összes dolgozó számára az ADSL internet-kapcsolat megosztását. A cég szempontjából fontos volt, hogy a rendszer megfizethető áron volt kiépíthető, és a fenntartása sem kerül horribilis összegekbe.A háttér

A főtevékenységét tekintve könyveléssel, bérszámfejtéssel foglalkozó TENTÁLEN Kft. előtörténete körülbelül húsz évvel ezelőttre vezethető vissza. Siposné Hornyák Éva - mint egyéni vállalkozó - a nyolcvanas évektől mérlegképes könyvelőként dolgozott, amikor e szaktudására alapozva családi vállalkozásként férjével ketten 1994 decemberében a kezdetben mindössze 1 millió forint alaptőkéjű, néhány fős könyvelőirodát megalapították.

"A kft. ekkor a házunk szuterénjében működött, majd ezután a bővülés eredményeképpen többször is költöztünk. Jelenleg 11 munkatársam van, ebből 6 fő mérlegképes könyvelő. A bérszámfejtést két szakember végzi, e mellett a könyveléssel kapcsolatos adatok rögzítésében 3 kolléga segít be"
- tájékoztat Siposné Hornyák Éva, a TENTÁLEN Kft. ügyvezetője.

„A cégnek jelenleg 80, többnyire mikro és kis vállalkozás az ügyfele. A könyvelőiroda éves forgalma körülbelül 30 millió forint, ami stabilan növekszik, mivel, bár nem is hirdetünk a médiában, a hírünk mégis szájról-szájra terjed a piacon. E mellett vannak olyan visszatérő ügyfeleink is, akik úgy gondolták, hogy inkább másutt, vagy maguk oldják meg a könyvelést, ám szerencsére egy idő után ismét a mi partnereink között üdvözölhettük. Sok más könyvelőcéggel ellentétben mi rendszeresen tájékoztatjuk ügyfeleinket a jogszabály-módosulásokról, hogy ezzel is segítsük őket a gazdasági döntések meghozatalában, e mellett pedig munkatársaim rendszeresen részt vesznek konferenciákon, szakmai továbbképzéseken is." A TENTÁLEN Kft.-nél kezdetben egy Microsoft DOS alapú könyvelőprogramot használtak, amit a régi, 16 bites szöveges operációs rendszer elavulásakor egy MS Windows alapú osztrák programra cseréltek.


"Ez a szoftver rugalmasan alkalmazkodik a megrendelőink kívánalmaihoz, mivel például számukra havonta speciális kimutatásokat is tud készíteni. A bérszámfejtést pedig egy olyan programmal végezzük, amely lehetővé teszi az elektronikus bevallásokat közvetlenül a szoftverből. Rendszerünk munkaszámonként képes bérszámfejtést végezni, lehetővé téve egy-egy projekt tényleges költségeinek részletes kimutatását" - mondja az ügyvezető. Az indulás utáni időszakban 3-4, hálózatba még nem kötött PC-vel dolgoztak, a későbbiekben pedig egy fájlszervernek használt, valójában csak egy osztott meghajtós Windows 2000 Professional munkaállomást üzemeltek be. A munkák, a felhasználók és ezzel egyidejűleg a PC-k számának folyamatos növekedésével az egyébként is kifutó verziójú operációs rendszeren lévő megosztott meghajtós megoldást kinőttük. A korábbi, osztott meghajtós rendszerünk kezdett bizonytalanná válni, egyre gyakrabban hangzott el cégünknél a következő felszólítás: lányok, gyorsan kiszállni a gépekből, újraindítás következik"

Siposné Hornyák Éva
ügyvezető igazgató
TENTÁLEN Kft.

Írjon nekünk!
Várjuk hívását: +36-20-360-4138